Polityka prywatności i COOKIES

Polityka prywatności i COOKIES
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych

 

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług Strony Internetowej camp-koszykarski.pl, a w szczególności poprawnego przetwarzania danych w procesie rekrutacji na obóz („camp”) koszykarski, który wymaga podania danych osobowych swoich i/lub dziecka poprzez dostępny na stronie formularz kontaktowy.

     

  2. Administratorem Państwa danych osobowych oraz danych osobowych dziecka jest: Akademia Sportu Finisz, ul. Polna 17/1, 05-600 Grójec.

     

  3. Inspektorem Danych Osobowych jest: Piotr Kawalec, tel. +48 693 451 200.

     

  4. Aby udział dziecka w obozie koszykarskim był możliwy, niezbędna jest Państwa zgoda na przetwarzanie danych osobowych. W toku rekrutacji przetwarzane są dane osobowe rodzica / rodziców dokonujących zgłoszenia oraz dziecka, którego zamiar wzięcia udziału w campie jest zgłaszany.

     

  5. Dane osobowe przetwarzamy w następujących celach:

  • w celu realizacji umowy o organizację wyjazdu o charakterze sportowym (obóz „Camp Koszykarski”),

  • w celu zapewnienia zdrowia i bezpieczeństwa Uczestników obozu,

  • w celu promocji i informacji o wydarzeniach sportowych realizowanych przez Akademię Sportu Finisz w przyszłości oraz celem informowania o sytuacji i wydarzeniach podczas Campu,

  • archiwalnym, w razie potrzeby wykazania faktów lub danych wynikających z określonej sytuacji prawnej, generującej taką konieczność.

Kategorie danych osobowych przetwarzanych przez Akademię Sportu Finisz:

  • Imię i nazwisko dziecka,

  • PESEL dziecka,

  • Data i miejsce urodzenia dziecka,

  • Adres zamieszkania / zameldowania dziecka,

  • Adres szkoły dziecka,

  • Dane dotyczące ogólnego stanu kondycji fizycznej dziecka oraz parametrów fizycznych, jak wzrost, waga, itp.,

  • Dane o dotychczasowych osiągnięciach sportowych dziecka,

  • Dane o stanie zdrowia dziecka (alergie pokarmowe, uczulenia, przebyte kontuzje, itp.)

  • Wizerunek dziecka,

  • Imię i nazwisko rodzica/opiekuna prawnego,

  • Adres poczty e-mail,

  • Numer telefonu.

 

Dane osobowe mogą być udostępnione:

 

  • wychowawcom i trenerom sprawującym opiekę nad dziećmi i młodzieżą podczas obozu „Camp Koszykarski”,

  • organom administracji samorządowej,

  • Kuratorium Oświaty oraz innym organom państwowym (np. Sanepid w ramach walki z COVID-19) w razie konieczności ze względu na obowiązujące przepisy.

     

Dane osobowe pozyskane w celu realizacji Umowy o organizację wyjazdowego obozu sportowego przechowywane i przetwarzane będą przez czas trwania umowy i okres 5 lat licząc od końca roku kalendarzowego, w którym umowa uległa rozwiązaniu.

 

Mają Państwo prawo do wniesienia:

 

  • żądania dostępu do Państwa danych osobowych,

  • sprostowania danych osobowych, ich usunięcia oraz ograniczenia ich przetwarzania,

  • sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz do ich przenoszenia,

  • w odniesieniu do przetwarzania, odbywającego się na podstawie zgody - prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

     

    W celu egzekwowania swoich praw w obrębie przetwarzania danych osobowych przez Akademię Sportu Finisz, prosimy o kontakt z Administratorem.

 

Skargę mogą Państwo wnieść do organu nadzorczego: Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.


Informacja o wymogu/dobrowolności podanych danych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak bez zgody na przetwarzanie danych, nie będzie możliwy udział dziecka w Campie przez nas realizowanym.

 

Informacja o COOKIES: „ciasteczkach”

 

Poniższe informacje dotyczą plików cookies (tzw. "ciasteczek") i odnoszą się do strony internetowej pod adresem: www.camp-koszykarski.pl

 

Czym są pliki cookies?

 

To pliki tekstowe składające się z szeregu cyfr i liter, które wysyłane są przez serwis internetowy do urządzenia końcowego (komputer, tablet, smartfon), na którym użytkownik internetu przegląda jego zasoby (strony internetowe). W cookies znajdują się różne informacje, także niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych (np. do autoryzacji, podczas logowania na konto pocztowe lub do serwisu internetowego). Cookies pozwalają również na szybsze ładowanie się stron, ponieważ zapamiętują część danych, dzięki czemu kolejne wejście na stronę nie powoduje konieczności pobierania wszystkich danych strony od nowa.

 

Do czego strona www.camp-koszykarski.pl używa "ciasteczek"?

 

Informacji zapisanych za pomocą cookies używamy wyłącznie w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników i zapewnienia jak najszybszego funkcjonowania strony. Nie gromadzimy ani nie przetwarzamy żadnych informacji pozwalających na identyfikację wrażliwych danych osobowych.

 

W każdej chwili poprzez zmianę ustawień przeglądarki możesz wyłączyć cookies. Aby dowiedzieć się jak modyfikować ustawienia cookies w Twojej przeglądarce, odwiedź stronę wydawcy przeglądarki. Wyłączenie lub blokada obsługi cookies może spowodować nieprawidłowe działanie naszej witryny. Jeśli Twoja przeglądarka akceptuje obsługę cookies, oznacza to wyrażenie zgody na stosowanie cookies przez naszą witrynę.


Drukuj   E-mail